Wat is kimchi?
Kimchi is traditioneel gefermenteerde kool waarvan de oorsprong in Korea ligt. De oorsprong van Kimchi gaat minstens terug tot 600 voor Christus. Het is zo'n populair en cultureel belangrijk gerecht dat het tot nationaal gerecht van Korea is uitgeroepen.
Kimchi is super gezond en goed voor je darmflora!
De fermentatie van de kool creëert allerlei levende bacteriën, vitaminen, vezels en antioxidanten.
Kimchi is rijk aan vitamine A, thiamine (B1), riboflavine (B2), calcium en ijzer en bevat probiotica
(goede melkzuurbacteriën). Die probiotica zijn goed voor je darmflora.
Het U.S. Health Magazine benoemde kimchi tot één van de 5 gezondste gerechten ter wereld!
Het bereiden van Kimchi wordt ook wel Kimjang genoemd en door Unesco erkend als cultureel erfgoed
Fermentatie
De fermentatie geeft de kimchi een heel bijzondere fris-zure smaak.
En door de fermentatie is kimchi zeer lang houdbaar en licht verteerbaar.
Homemade Kimchi bij Koreasnacks
Bij ons kan u het hele jaar door zelfgemaakte kimchi verkrijgen.